Jongeren en monumenten

Flash Back
Flash Back zoekt jong talent! Neem deel aan dit fotoproject van Open Monumentendag Vlaanderen en het FotoMuseum en laat de fotograaf in jou naar boven komen. Lees alles over dit project voor creatieve jongeren tussen 12 en 18 jaar: van wedstrijdinfo en reglement tot gratis workshops en lesideeën voor in de klas.

Un(der)cover
10 geselecteerde kunstenaars tussen de 18 en 26 jaar krijgen de kans om een project op te zetten in, om of rond een monument naar keuze. De resultaten worden ter plekke getoond tijdens Open Monumentendag, en krijgen ook een ereplaats op de sites van Open Monumentendag en AmuseeVous. De opdracht: Uncover de geheimen van onze Vlaamse monumenten in een pakkend stuk proza of poëzie, een flitsend filmpje, fotoreeks of illustratie, ... Lees meer over un(der)cover.

Blijf op de hoogte van de jongerenprojecten van Open Monumentendag!
Sta je in het onderwijs, ben je professioneel bezig met erfgoed of geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met erfgoededucatie en de jongerenwerking van Open Monumentendag? Geef jouw e-mailadres door via inge.degeyter@herita.be en blijf op de hoogte van onze lopende projecten en nieuwe initiatieven!

Vlaamse overheid Erfgoed Provincie Antwerpen Provincie Limburg Provincie Oost-Vlaanderen Provincie Vlaams-Brabant Provincie West-Vlaanderen VVSG Wieni Priorweb Eén Radio2 Cobra.be De Standaard Kinepolis

Contact-menu