Open Monumentendag 2014

Op zondag 14 september viert Vlaanderen de 26ste editie van Open Monumentendag. Met ‘Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst’ als invalshoek stelt Open Monumentendag het erfgoed zelf in de schijnwerpers.
 
Bezoekers kunnen een kijkje nemen in voorbeeldige herbestemmingen, mooie restauraties, onbekend en onbemind erfgoed, archeologie van de bovenste plank… Kortom, alles waar erfgoed en de zorg ervoor vandaag de dag om draait. Open Monumentendag wil dit graag aan iedereen tonen en keert zo terug naar de basis: het draagvlak voor erfgoed bij publiek en overheid vergroten. 
 
Met 450 openstellingen en 370 activiteiten in 165 steden en gemeenten wordt het voor het publiek opnieuw niet gemakkelijk om een keuze te maken uit het omvangrijke programma. Ook de jongste bezoekers worden niet vergeten. In het programma zitten heel wat activiteiten op maat van kinderen en gezinnen en creatieve jongelingen kunnen deelnemen aan de fotowedstrijd Flash Back. Een dag voor jong en oud dus!
 

Doorzoek het hele programma met de zoekmachine of kijk wat je kan beleven in de buurt.

 

Ook geïnteresseerd in roerend en immaterieel erfgoed?

Op zondag 26 april 2015 vindt de vijftiende editie van Erfgoeddag plaats. Hét jaarlijkse evenement dat het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel in de kijker plaatst. Onder de roepnaam ERF! presenteren honderden musea, archieven en andere erfgoedorganisaties die dag een veelkleurige waaier van gratis activiteiten. Voor meer informatie kan je terecht op www.erfgoeddag.be. 

 

 


 

Vlaamse overheid Erfgoed Provincie Antwerpen Provincie Limburg Provincie Oost-Vlaanderen Provincie Vlaams-Brabant Provincie West-Vlaanderen VVSG Wieni Priorweb Eén Radio2 Cobra.be De Standaard Kinepolis

Contact-menu