Praktische info

De openstellingen en activiteiten zijn op zondag 14 september helemaal gratis!


Reserveren

 

 

Voor een bezoek aan bepaalde monumenten of deelname aan bepaalde activiteiten moet gereserveerd worden. Alle info hierover kan je in het programma vinden.

!!! Opgelet: voor heel wat activiteiten en bezoeken moet je op voorhand reserveren. De datum die bij de reservatiegegevens staat vermeld geldt als einddatum van de reservatieperiode. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij de vermelde betrokken dienst.

Op stap met kinderen

 

Op zoek naar activiteiten voor het hele gezin? We maakten een selectie van de beste activiteiten voor kinderen. Als je bij 'Uitgebreid zoeken' het VLIEG-logo aanklikt dan krijg je nog veel meer activiteiten en opengestelde monumenten op maat van kinderen. 

Bijzondere monumenten

 

'Monument in de actualiteit' is een speciale categorie monumenten in het programma. Deze monumenten worden uitzonderlijk opengesteld, zijn bedreigd, voor het laatst te bezoeken voor restauratie, in restauratie, recent gerestaureerd, recent herbestemd en recent opgegraven archeologische sites.

Toegankelijke Open Monumentendag

 

Open Monumentendag is een dag voor iedereen. Daarom vinden we het belangrijk om ook volledige en nuttige informatie te verstrekken aan personen met een beperking. Op welke manier een monument voor hen toegankelijk is, kun je zien aan de icoontjes in het programma. Via de functie 'Uitgebreid zoeken' kan je heel gemakkelijk opengestelde monumenten en activiteiten vinden op maat van mensen met een beperking.

Om iedereen een 'open' Open Monumentendag aan te bieden, heeft de Provincie Vlaams-Brabant ook dit jaar weer een toegankelijk aanbod voor personen met een beperking, hun begeleiders en familieleden.  Gratis aangepast vervoer brengt de deelnemers naar twee sites, die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Voor blinden en slechtzienden is de informatie in groot letterschrift en braille beschikbaar en vanuit de provincie worden tolken Vlaamse gebarentaal voorzien om de geleide bezoeken te tolken. Meer info vind je hier

Pers

 

Persinformatie is verkrijgbaar via Liesbeth De Maeyer, Coördinator Publiekswerking Herita vzw, T 03 212 29 59 | GSM 0477 39 95 41 | F 03 212 29 75 | E liesbeth.demaeyer@herita.be

Download hier het logo van Open Monumentendag in hoge resolutie (zwarte tekst en witte tekst) en campagnebeeld (staand en liggend formaat).

Vlaamse overheid Erfgoed Provincie Antwerpen Provincie Limburg Provincie Oost-Vlaanderen Provincie Vlaams-Brabant Provincie West-Vlaanderen VVSG Wieni Priorweb Eén Radio2 Cobra.be De Standaard Kinepolis

Contact-menu