Menu

Bezoek aan het Fort Eben-Emael en de Brug van Vroenhoven

Fort-Eben-Emael

Beleef de eerste uren van de Duitse inval

Operatie Fall Gelb was het Duitse militaire plan om België en Nederland binnen te vallen. Tijdens dit uitzonderlijk bezoek aan het Fort Eben-Emael en de Brug van Vroenhoven krijg je een unieke inkijk in de eerste uren van deze aanval. De rondleiding wordt speciaal op maat gemaakt voor de avant-première van Open Monumentendag.

De Duitse Blitzkrieg begon op 10 mei 1940 om 4.15 uur met een aanval op het onneembaar geachte ondergrondse fort van Eben-Emael. Tegelijk werden drie bruggen over het Albertkanaal bestookt. De aanwezige Belgische soldaten moesten al snel het onderspit delven.

Fort Eben-Emael

Programma

Het bezoek start in het Fort Eben-Emael met een koffie en een croissant. Na een inleiding over Fall Gelb ga je samen met de gids in de onderaardse gangen van Eben-Emael op zoek naar de littekens van de aanval. Daarna gaat het naar de brug van Vroenhoven voor exclusief bezoek aan de bunker en een geleid bezoek aan het museum onder de in 2010 ingehuldigde brug.

  • Wanneer zaterdag 07/09/2019 van 9.30 tot 12.30. Daarna is er de mogelijkheid tot een vrij bezoek aan het bezoekerscentrum
  • Waar Fort Eben-Emael, Rue du Fort 40, Eben-Emael en Brug van Vroenhoven, Maastrichtersteenweg 212, Riemst
  • Prijs €15