Menu

Bezoek aan kasteel Peereboomveld voor leden

Kasteel Peereboomveld

Een neoclassicistische parel in Brugge

Tijdens de Kastelendag op 12 mei krijg je de uitzonderlijke gelegenheid om je één dag koninklijk te voelen. Kasteel Peereboomveld, dé neoclassicistische parel van Brugge, heet leden van Open Monumenten die dag van harte welkom. Je hoeft niet langer te gissen naar de adembenemende omgeving en het schitterende interieur, maar kunt het met eigen ogen bewonderen.

Het verbluffende kasteel met imposante dreven heeft een ruime landschapstuin en is omringd door een park. Tot halverwege de 19e eeuw werden de omgevende percelen gebruikt als boomgaard, land, bos en heide, maar uiteindelijk werd het een lusttuin. Daarna kwamen er nog een orangerie en broeikas bij voor noodzakelijke voorzieningen.

Zodra je de centrale inkomhal van het majestueuze kasteel betreedt, zal je ervan versteld staan dat de indeling zich nog in oorspronkelijke staat bevindt en dat hier en daar nog interieurelementen bewaard zijn gebleven. De vijf traveeën, indrukwekkende schoorstenen en sierlijke houten dakvensters brengen je in een neoclassicistische sfeer.

Kasteel Peereboomveld

Programma

  • Datum: 12 mei 2019
  • Tijd: 11u tot 12.30u, afsluiten met een glaasje cava
    OF  15u tot 16.30u, afsluiten met koffie en een zoete versnapering
  • Prijs: € 15 per persoon
  • Locatie: Torhoutse Steenweg 452, 8200 Brugge Sint-Andries
  • Parking is voorzien en aangeduid in de weide bij de ingang van het kasteel. Minder mobiele personen (met kaart) kunnen parkeren op de aangeduide plekken bij het kasteel.

Je krijgt vrije toegang tot de bossen en kan dus voor of na de rondleiding een boswandeling maken. Neem hiervoor een extra paar schoenen mee, want wandelschoenen zijn niet toegelaten in het kasteel.

De rondleiding in het kasteel begint stipt op de aangeduide uren.

Opgelet: enkel leden van Open Monumenten kunnen een ticket bestellen. Word vandaag nog lid.