Menu

Bezoek aan Kasteel Ronsevaal voor leden

Ronsevaal

Landhuis met monumentale Engelse tuin

Tuinliefhebbers kunnen op 12 mei hun hart ophalen op het domein van kasteel Ronsevaal. Het is een prachtig bewaard voorbeeld van een 19de-eeuws buitenhuis met parktuin, een zeldzaamheid voor de regio Aalst.

Het kasteel werd in 1890 gebouwd in opdracht van Ridder Louis Schellekens. Het gebouw zelf is in prachtige baksteenstijl uitgevoerd met veel eclectische elementen doorheen het interieur en de buitenzijde verweven. De terrassen rondom het kasteel werden aangelegd door de wereldberoemde landschapsontwerpen Russell Page. Op het domein vind je ook de dienstgebouwen, de villa Les Trembles en natuurlijk ook de tuin in Engelse landschapsstijl met vijver en slingerpaden. Aangrenzend naar de Dender toe bevindt zich het natuurgebied Gerstjens.

In kasteelpark staan eeuwenoude, monumentale bomen zoals de Mamoetboom, Amerikaanse Tulpenboom en Japanse Hongingboom.  Het kasteel en het omliggende park vormen samen een beschermd monument dat enkel op exclusieve momenten wordt opengesteld voor het publiek. 

Domein Ronsevaal

Programma

De kasteelheer neemt je mee op wandeling doorheen de prachtige Engelse tuin. Daarna word je verwacht voor een drankje in het kasteel.

  • Wanneer: zondag 12 mei, van 14u tot 15.30u
  • Prijs: € 10 per persoon
  • Locatie: Brusselsesteenweg 211-213 Aalst
  • Parking: Gelieve niet te parkeren op het domein, maar langs de Brusselsteenweg

Opgelet: enkel leden van Open Monumenten kunnen een ticket bestellen. Word vandaag nog lid.