Menu

Bezoek aan kasteel Vogelsanck voor leden

Kasteel Vogelsanck

Een merkwaardig waterkasteel met een verhaal

Kasteel Vogelsanck kent een lange geschiedenis. Rond het jaar 1000 stond er op deze site al een donjon en in de 12e eeuw fungeerde het als jachtgoed van de graven Van Loon. 

Kasteelheer Hendrik van Bastenaken voerde in de 15e eeuw een eerste grote verbouwing door, maar de echte grandeur kwam pas twee eeuwen later toen Ferdinand Van Inhausen en Kniphausen de burcht uitbouwde in Maaslandse renaissancestijl met omwallingen, stallen en voorraadschuren. In 1756 verschijnt Jean-Ignace de Villenfagne het tonele, de eerste kasteelheer van de familie die het gebouw nog steeds in eigendom heeft.

De Ierse gravin Camille Preston pakte het kasteel en het park grondig aan met een nieuwe zuidwestelijke gevel en een poortgebouw in neo-tudorstijl, erg zeldzaam in ons land. Ze verving de Franse renaissancetuin door een veel ruimere Engelse tuin met een grote vijver met beplant eiland, dat nog steeds te bewonderen is. Er is ook een fraai arboretum met indrukwekkende uitheemse bomen.

Kasteel Vogelsanck

Programma

Volg een rondleiding in het adembenemende kasteel, bewonder het arboretum met indrukwekkende uitheemse bomen en sluit af met een drankje. 

  • Wanneer: 12 mei 2019, van 14.30u tot 16u
  • Prijs: € 15 per persoon
  • Locatie:  Kasteeldreef 1, 3550 Heusden-Zolder
  • Parking: voorzien

Ticket kopen kan vanaf 26 maart om 12u