Menu

Bezoek het stadspaleis Huis Nagels

Huis Nagels

Een wondere ontmoeting met de stadsaristocratie

Huis Nagels in Sint-Truiden is een plek vol verrassingen. Dit verbluffende stadspaleis werd in 1892 gebouwd in opdracht van notaris Louis Nagels en zijn echtgenote Emma Debruyn. Het waren de hoogdagen van de Belle Epoque en dat merk je meteen bij het binnenkomen. De renaissance – inkomhal met staatsietrap in origineel handsmeedwerk oogt werkelijk indrukwekkend.

De eigenaars, Herman Collignon en Ingrid Robben, leiden je hoogstpersoonlijk rond door de wereld van de stadsaristocratie. De kamers in Gotische -, Louis XV – en Egyptische stijl zijn impressionant. De laatste is een zeldzaam voorbeeld van de in die tijd heersende Egyptomanie in Vlaanderen. Er hangt ook een uniek gebrandschilderd glas-in-loodraam van de toen wereldberoemde actrice Sarah Bernhardt.

Het bezoek eindigt in de kelder, de vertrekken van de bedienden. Twee acteurs verkleed als dienstmeid en koetsier wisselen er sappige anekdotes uit over het huis en de eigenaars. Nadien krijgt iedereen een hapje en een drankje aangeboden.

Huis Nagels

Programma

  • Wanneer zaterdag 07/09/2019 van 11u tot 12.30u en 14u tot 15.30u
  • Waar Stationsstraat 33, Sint-Truiden 
  • Prijs €20

Opgelet: de ticketverkoop is afgesloten.