Menu

De Huisekoutermolen is toe aan vier nieuwe zeilen

Huisekoutermolen

De organisatie

De vereniging Oost-Vlaamse Molens vzw werkt voor het behoud en de herwaardering van het ambachtelijk molenpatrimonium. Dat doet ze door het begeleiden van herstellingen en restauraties. De vereniging leidt vrijwillige molenaars op, organiseert excursies én stelt de Huisekoutermolen open voor het grote publiek tijdens molendagen en Open Monumentendag.

huisekoutermolen detail

Het erfgoed

De Huisekoutermolen is een van de eerste windmolens in Vlaanderen, die opnieuw maalvaardig werd gemaakt in de jaren '70, na zijn verplaatsing van Waregem naar Huise. De vzw nam de molen in erfpacht van de vermaarde molinoloog Paul Bauters. De vrijwilligers van de vereniging begonnen 10 jaar geleden met de restauratie, dankzij hun inzet werd de molen opnieuw maalvaardig. De volgende stap in de restauratie wordt het aanbrengen van vier nieuwe zeilen. 

HET PROJECT

Oost-Vlaamse Molens vzw zoekt financiering voor de vier nieuwe zeilen voor de Huisekoutermolen. Wist je dat molenzeilen, ook wanneer de windmolen niet draait, toch op de molen blijven? Ze worden steevast blootgesteld aan wind en regen, zon en vorst. Ze zijn daarom extra onderhevig aan slijtage en moeten op tijd en stond worden vervangen.

​​​​​​Vind jij het ook belangrijk dat de Huisekoutermolen kan blijven malen? Steun dit waardevolle erfgoedproject met een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert.

Praktisch