Menu

De mooiste selfies neem je hier: het Openluchtmuseum Bokrijk in Genk

Openluchtmuseum Bokrijk

Een selfie in een historisch landschap

Verrassingsfeest voor bomma Angela De Roye. De kranige dame uit Bonheiden wordt vandaag 90 jaar. Haar familie ‘ontvoerde’ haar voor deze ‘trip down memory lane’.

“Het is zeker dertig jaar geleden dat we hier geweest zijn”, verklapt Angela. “Bokrijk evolueert mee met de tijd. Het is meer dan een verzameling huizen van weleer. Je stapt hier echt door een bijzondere wereld. Ik geniet met volle teugen van deze uitstap.” De prestigieuze expo ‘De wereld van Bruegel’ loopt als een rode draad doorheen het park. Enkele achterkleinkinderen hebben een magische polsband omgedaan waarmee ze een virtuele hoed vol versieringen kunnen creëren doorheen de tentoonstelling.

Overgrootmoeder Angela kijkt uit naar de huifkartocht door het park. “Dankzij de huifkar geraak ik ook tot in de verste uithoeken van het park. Het is hier zo groot en ik wil de bingo-avond absoluut niet missen. Desnoods komen we nog eens terug om het allemaal te zien.”

 

Openluchtmuseum Bokrijk

Leden van Open Monumenten beleven meer

Het Openluchtmuseum Bokrijk, dat is een bijzondere verzameling van 124 historische gebouwen afkomstig uit verschillende Vlaamse regio’s en tijdsperiodes. Dankzij deze indrukwekkende collectie monumenten is het Openluchtmuseum sinds 1996 beschermd. De historische gebouwen, hun interieurs en verhalen zijn te bewonderen tijdens een leerrijk museumbezoek. Daarnaast kan je ook educatieve routes volgen en zijn er verschillende activiteiten waarmee je de fijne kneepjes van het vak(manschap) meekrijgt.

Voor leden van Open Monumenten worden in het Openluchtmuseum soms exclusieve activiteiten georganiseerd.