Menu

De mooiste selfies neem je hier: ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver

't Grom

Alles leren over groenten en fruit, afsluiten met pannenkoeken

De Landelijke Gilden Elzestraat viert hun 125e verjaardag. De voorstelling van hun feestweekend in september vindt toepasselijk plaats in het Grom, het groente- en tuinbouwmuseum in Sint-Katelijne-Waver.

“Ik kom hier vaak”, zegt Jan Liekens, gepensioneerd kantoordirecteur van CERA en nu secretaris van de Landelijke Gilden Elzestraat. “De tentoonstelling in en rond de 18e -eeuwse Midzeelhoeve is absoluut een aanrader voor jong en oud. Hoeves als deze vind je niet vaak meer. Hier komen dagelijks jongeren kennis maken met tuinbouwerfgoed en gezonde voeding. Sint-Katelijne-Waver ligt in het hart van de serre- en groentestreek van Vlaanderen. In de zomer kunnen kinderen hier deelnemen aan kampen.”

Landelijke Gilde staat 5 euro per betalende deelnemer (aan de barbecue op 3 augustus tijdens “Elzestraat Midzomert”), af aan 'Elzestraat Wandelt tegen Kanker'. Maar ook ’t Grom is goede doelen genegen. “Vorig seizoen hadden ze een ruime overschot aan pompoenen. Ze stonden die gratis af aan een sociaal project in de buurt. Prachtig toch?”

't Grom

Beleef meer, word lid van Open Monumenten

't Grom, is het eerste doemuseum in Vlaanderen rond groenten en tuinbouw. Het is de bedoeling om de duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek te brengen. Daarnaast wil 't Grom de bezoeker informeren en mobiliseren voor gezonde voeding en groenten. Vrijwilligers organiseren en onderhouden het museum.

Als lid van Open Monumenten krijg je hier op vertoon van je Open Monumentenlidkaart een gratis audiogids ter beschikking.