Menu

De mooiste selfies neem je hier: Texture, Museum van Vlas en Leie in Kortrijk

Texture, Kortrijk

De schuilplek van alle Kortrijkse duiven

De broers Stefan en Frederik Coghe hebben er net met hun echtgenotes een heerlijke fietstocht in de Leiestreek tussen Leie en Schelde op zitten. Ze blazen uit op een bankje voor Texture, Museum van Leie en Vlas in Kortrijk.

“We genieten van het uitzicht op het water”, klinkt het. “Voor we onze fietstocht aanvatten, brachten we een bezoek aan het leerrijke museum. Het is fascinerend om vast te stellen voor hoeveel doeleinden vlas kan worden gebruikt, gaande van voeding tot hoogtechnologische toepassingen.”

Ook de geschiedenis van het in 1912 gebouwde stapelhuis liet het viertal niet onberoerd. “Wist je dat in de Eerste Wereldoorlog alle duiven uit de ruime regio hier werden onder gebracht. De Duitsers waren bang voor spionage en eisten daarom alle duiven op.”

Selfie, Texture

Geniet meer, word lid van Open Monumenten

Texture, museum over Leie en Vlas in Kortrijk, vertelt je het verhaal van de geschiedenis van de regionale vlasindustrie. Je ontdekt er daarnaast de nieuwste toepassingen van vlas in allerlei sectoren, zoals voeding, landbouw, textiel en design. Wandel binnen in de Wonderkamer, de Leiekamer en de Schatkamer en maak respectievelijk kennis met de kwaliteiten van vlas, de bloeiende economische tijden en ragfijn kant en pure damast!

In Texture worden soms exclusieve activiteiten voor leden van Open Monumenten georganiseerd.