Menu

De ommegang va het bedevaartsoord van Kerselare is toe aan restauratie

bedevaartsoord Kerselare

De organisatie

De vzw Bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare beheert de kapel van het bedevaartsoord, het domein rond de kapel en organiseert het bedevaartseizoen. Het bedevaartsoord is eeuwenoud en diep verweven in de cultuur, de religieuze tradities en het sociale leven in Oudenaarde.  In de meimaand komen vanuit Oost- en West-Vlaandereren verschillende groepen bedevaarders te voet naar dit oord.

Het erfgoed

Het bedevaartsoord is altijd een plek geweest van mariale verering.  Ook vandaag de dag, in een tijd waarin er minder "ter kerke" wordt gegaan, wil het bedevaartsoord deze mariale verering blijven voortzetten. Zo wil het bedevaartsoord een antwoord bieden op de nood naar spirituele verering.  De gewoonte van de stads- en streekgenoten om in de meimaand op bedevaart te komen behoort tot het traditioneel erfgoed.

Voetpad ommegang Kerselare

Het project

Het project omvat de restauratie van de ommegang.  

Het thema van de ommegang is ‘de zeven smarten van Maria’.  Het is een beeldenreeks die opgebouwd is uit rotssculpturen die onderling verbonden zijn met een voetpad uit flagstone/stapsteen. Het voetpad is in zeer selechte staat. Het project beoogt herstel van dit voetpad met herbruik van de originele flagstone/stapsteen. 

Het bedevaartsoord heeft nog een tweede projectrekening lopen: de restauratie van het miraculeuze beeldje.

Wil jij dit bijzondere erfgoedproject steunen? Dat kan via een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert.

Praktisch

  • Naam: Bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare vzw 
  • Rekeningnummer: BE08 7450 3916 3013 - vermelding: Gift - Ommegang Kerselare
  • Contactgegevens: Zakske 1
    9700 Oudenaarde
  • E-mailjeanpierre.ottevaere@gmail.com
  • Websitewww.kerknet.be