Menu

De Westhoek heropgebouwd: Feniks 2020 zet de naoorlogse periode in de kijker

Museums Victoria, Lille 1916

Na de Eerste Wereldoorlog lagen grote delen van Europa in puin. Ook in de Westhoek leek herstellen een onbegonnen zaak. Toch herrees de streek tegen alle verwachtingen in tien jaar tijd als een Feniks uit zijn as. Tegen het einde van de jaren twintig was de wederopbouw grotendeels voltooid. Het werd een periode die het gezicht van de regio tot op vandaag bepaalt. 

Met het project Feniks2020 wordt de wederopbouw in grote en kleine verhalen weer tot leven gebracht. Ontdek de verhalen van mensen die opnieuw hun thuis maakten en laat je verrassen door hun veerkracht.

Een greep uit het aanbod: expo's

In de buurt

Ontdek meer

Een boek, wandelingen, events, fietstochten

Herbeleef met Feniks2020 de wederopbouw van de Westhoek in expo's en belevingsruimten, openlucht spektakels en langs toeristische wandelingen en fietstochten. 

Terug naar de Westhoek

Voor de eerste keer worden alle wederopbouwverhalen van de hele Westhoek gebundeld in een boek. Deze publicatie brengt naast een geschiedkundig relaas ook praktische info over thematische tentoonstellingen, publieksevenementen en wandelroutes. Het boek laat je de meest markante wederopbouwsites in de Westhoek ontdekken.

Deze gids kost € 5 en is te verkrijgen bij de diensten voor toerisme in de Westhoek of kan je online bestellen.