Menu

Deze vijf kastelen dienden als filmdecor

Kasteel van Poeke

Het kasteel van Poeke

Kasteel van Poeke in Aalter, fungeerde in de jaren negentig als decor voor reeksen als De Bossen van Vlaanderen of Deman. Wie de gastrol van dit prachtige kasteel toen miste, spotte het monument misschien wel in de reeks Slot Marsepeinstein. Tijdens deze productie van Studio 100 sloegen Sinterklaas en zijn Pieten hier hun tenten op. En een vijftal jaar geleden werd het kasteel gebruikt in de BBC-reeks Parade’s End, die bij ons op Canvas uitgezonden. Vandaag worden in het kasteel regelmatig schitterende kasteelconcerten georganiseerd.

 

Kasteel Beauvoorde

2. Kasteel Beauvoorde

Het schilderachtige Kasteel Beauvoorde werd gebruikt voor de opnames van De bende van Jan de Lichte, een VTM-reeks waarin heel wat bekende gezichten schitterden. In de sterrencast waren onder meer Matteo Simoni, Stef Aerts, Anemone Valcke en Tom van Dyck aanwezig. De reeks komt binnenkort uit op TV.

 

Wijnkasteel Genoels-Elderen

3. Het Wijnkasteel van Genoels-Elderen

Het pittoreske Limburgse wijnkasteel Genoels-Elderen was een ideaal decor voor de fictiereeks Zuidflank, over een familie van wijnbouwers. Het beste deel van het verhaal? Je kan er ook écht wijn gaan proeven. Naast heerlijke wijn herbergt het kasteel ook een stuk waardevol erfgoed dat zéker een bezoek waard is.

 

Paviljoen De Notelaer

4. Paviljoen De Notelaer

Langs de Schelde in Hingene vind je het prachtige paviljoen De Notelaer, dat ooit toebehoorde aan de hertogen van Ursel, maar in de reeks Stille Waters een rol opeist als villa van de industrieel Vorlat. Vorige zomer stond ook de beruchte stoel van Duizend Zonnen op één bij het knappe, kleine paviljoentje.

 

Paleis Op de Meir

5. Paleis op de Meir

Ook het Paleis op de Antwerpse Meir is een bijzonder gegeerde locatie voor filmmakers. Dit voormalige paleis van de Belgische koningen, en ooit nog eigendom van Napoleon en Willem I, werd in de zomer van 2017 ingeschakeld tijdens de opnames van Mr.Right, een razend populaire Chinese tv-serie met miljoenen kijkers.