Menu

Klooster van de Ongeschoeide Karmelieten binnenkort open voor publiek, Open Monumenten krijgt eerste blik achter de schermen

Karmelietenklooster Brugge

Twee unieke plekken in Brugge ontsloten

Op 20 februari 2020 gaan in het Engels Klooster en het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten in Brugge geleide bezoeken van start. op 15 februari krijgen de leden van Open Monumenten al de kans om het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten te bezoeken.

Een kwart van de oppervlakte van de historische binnenstad van Brugge is rechtstreeks gelinkt aan het religieuze leven. Kerken, kloosters, godshuizen, stichtingen, centra en diensten getuigen van wat er de voorbije eeuwen werd opgebouwd en doorgegeven vanuit het christelijk geloof. De geschiedenis van de stad werd grotendeels bepaald door de religieuzen.

‘Sacred Books | Secret Libraries’ is een project rond twee bewoonde kloosters in Brugge. Het doel is om de kloosters te ontsluiten en te bewaren om zo het religieuze karakter van de unieke sites te versterken.

Weylerkazerne Brugge

15 februari al open voor leden van Open Monumenten

VOLZET

Tijdens deze uitzonderlijke activiteit in Brugge tonen we onze leden twee totaal andere vormen van erfgoedbeheer. Twee gelijkaardige sites, 17de-​18de eeuwse kloosterpanden, die bovendien in dezelfde straat gelegen zijn en waar toch op zo'n andere manier mee wordt omgegaan. Dat levert ongetwijfeld boeiende gesprekken op tijdens het afsluitend koffiemoment in de prachtige refter van het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten.

Opgelet: de activiteit is uitverkocht. Wil je onze volgende exclusieve activiteit zelf meemaken? Sluit je dan vandaag nog aan bij Open Monumenten.