Menu

Start restauratie historische hangbrug Stadspark Antwerpen, met projectrekening Herita

Op maandag 17 februari start de restauratie van de Keiligbrug, de historische witte hangbrug in het Stadspark. Binnen een jaar gaat de in haar glorie herstelde brug opnieuw open. Voor het in een latere fase vernieuwen van de rotspartijen aan de uiteindes van de brug kunnen burgers een donatie doen via Herita vzw.

Keiligbrug

Burgers kunnen doneren voor herstel rotspartijen

Restauratie Keiligbrug
De aannemer herstelt het brugdek, de vloerplanken en de dwarsliggers, en vervangt indien nodig bepaalde onderdelen. Het hout krijgt een behandeling tegen verrotting en het sierlijk smeedijzer ondergaat een reiniging, herstellings- en schilderwerken. De brug zal volledig in de stellingen staan. Een illustratie met de vier seizoenen als thema siert deze constructie tijdens de werken. De wandelpaden in het park die van en naar de brug lopen, zijn tijdens de werken niet toegankelijk.

Projectrekening voor rotspartijen
De stad investeert 358.000 euro (excl. btw) in de restauratie van de Keiligbrug . Het herstellen van de rotspartijen aan de uiteindes van de brug is nog niet in die planning opgenomen. De geschatte kostprijs daarvoor bedraagt 409.000 euro (excl. btw). De stad dient hiervoor een subsidieaanvraag van maximaal 60% van het bedrag in bij het Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen.

Voor het resterende bedrag heeft Herita vzw een projectrekening geopend. Zo kan iedereen die dat wil, een stukje van de restauratie van de rotsen financieel ondersteunen. Op de donaties geldt een fiscaal voordeel vanaf 40 euro.