Menu

De Open MonumentenQUIZ deel I

Tumulisites

Test jouw kennis over historische plekken in Vlaanderen

Zolang we wegens het nieuwe coronavirus  met z’n allen zoveel mogelijk binnen blijven, voorzien we een digitale manier om van erfgoed te genieten.  Met de leuke vragen die we van eigenaars en medewerkers van monumenten binnenkregen, lanceren we wekelijks een Open MonumentenQUIZ.

1. Wat was de tijdelijke functie van het Historisch Stadhuis van Veurne tussen oktober 1914 en januari 1915?
2. Huis Nagels in Sint-Truiden bezit in haar Egyptisch salon de musique een gebrandschilderd glas-in-lood raam met de beeltenis van een wereldberoemde theatercoryfee uit de Belle-Époque. Men noemde haar tijdens haar carrière 'La Divine'. Tot op vandaag wordt zij nog steeds vereerd in Frankrijk als één van de beroemdsrte 'compatriotes'. Over welke dame hebben we het?
3. Wie was de laatste bewoonster van het Kasteel van Bouchout, gelegen in de Plantentuin van Meise ?
4. Wie was de oprichter van het Bocholter Brouwerij Museum?
5. Welke visserijtechniek wordt gebruikt aan boord van de "Crangon", het eerste erkend varend erfgoedmonument
6. Wat werd er sinds 1892 in de voormalige brouwerijgebouwen in Ulbeek NIET geproduceerd?
7. KOERS. Het Museum van de Wielersport heropende in de zomer van 2018 opnieuw haar deuren voor het publiek na grondige renovatie- en vernieuwingswerken aan haar museumgebouw. Het beschermd monument werd in 1903 gebouwd, maar wat was de oorspronkelijke invulling van het gebouw?
8. Het grootste aantal hoptelers in België vind je in 1 gemeente. Deze gemeente heeft dan ook een eigen museum aan de hop gewijd. Wat is de naam van deze gemeente?
9. Hoeveel Gallo-Romeinse tumuli zijn er in Gingelom te bezichtigen?
10. Wat was de oorspronkelijke functie van het gebouw waar nu het Jenevermuseum in Hasselt gevestigd is?
Niet verplicht.
Wil je kans maken op een gratis Open Monumentenkaart? Vul je gegevens in. Elke week loten we een winnaar uit de inzendingen.
Niet verplicht.
Wil je kans maken op een gratis Open Monumentenkaart? Vul je gegevens in. Elke week loten we een winnaar uit de inzendingen.