Menu

Mu.ZEE brengt kunst naar buiten via iconische glazen gevel

gevel mu.zee

Net als andere erfgoedinstellingen is Mu.ZEE omwille van de coronamaatregelen gesloten. Mu.ZEE is online zeer actief, maar ook in de eigen buurt - in Oostende - wil Mu.ZEE aanwezig zijn én blijven. Via de fantastische modernistische gevel van Gaston Eysselinck wil het museum de buurtbewoners en passanten meer vertellen over het museum. Tegelijk dient de gevel als hefboom voor de online activiteiten. Wekelijks leeft een andere artiest zich uit op de raampartijen. 

Camille Paycha die te gast was op Chambres d’O, editie 2019, gaf het startschot. Deze jonge Franse artieste, die sinds twee jaar in Oostende woont, legt met haar tekening een duidelijke link naar de tentoonstelling History Without A Past van Samson Kambalu en Vincent Meessen waarbij ze zich sterk aangetrokken voelde tot het onderwerp, het Situationisme uit de jaren 1950-1960.

Illustrator Korneel Detailleur en grafisch ontwerper Victor Vanwassenhove zijn de volgende artiesten die zich op de Mu.ZEE-gevel zullen werpen met hun creativiteit. Alles is te volgen via Instagram en Facebook.