Menu

Grote en kleine veranderingen in Memorial Museum Passchendaele 1917

Memorial Museum Passchendaele

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke ontvangt vanaf 1 februari opnieuw bezoekers na een sluiting van drie maanden. In deze periode voerde het museum enkele grote en kleine vernieuwingswerken uit. Zo ondergaat het onthaal een metamorfose en bouwde het museum enkele nieuwe displays voor de collectie en een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Vanaf dit jaar werkt het MMP1917 ook met andere openingsuren. 

Het museum is jaarlijks gesloten van 15 december tot 1 februari, maar omwille van de verstrengde corona veiligheidsmaatregelen diende het museum de deuren al op 29 oktober te sluiten. Een heropening tussen 1 december en 15 december 2020, naar aanleiding van de versoepeling voor musea, was niet haalbaar wegens de reeds gestarte werken.

Vernieuwingen in kader van klantvriendelijkheid en herdenking Slag bij Passendale

Naar aanleiding van de feedback van verschillende bezoekers, krijgt het bezoekersonthaal sinds de sluiting een nieuwe locatie en nieuw design. Door de vernieuwing vormt de balie één geheel met de museumshop. Hierdoor is er extra ruimte aan de ingang om meteen al enkele mooie, grote topstukken in de kijker te plaatsen. Ook het toeristisch salon kreeg een fikse opknapbeurt en binnenkort komen er lockers voor zowel individuele bezoekers als groepen. De nieuwe displays in het museum zelf stellen enkele nieuwe collectiestukken tentoon. Uiteraard hield het museum bij alle vernieuwingen ook rekening met een coronaveilige beleving. Vanaf 1 februari is het museum ook open van 10u00 tot 17u30, met laatste toegang om 16u30. Het museum raadt de bezoekers wel aan om hun bezoek ten laatste om 16u te starten.

Tentoonstelling van kinderen met recuperatiemateriaal

De tijdelijke tentoonstelling ‘Bruikbaar? Recuperatie na de Eerste Wereldoorlog’ staat in het teken van de wederopbouw. Voor de creatie van deze expo werkte het MMP1917 samen met de vijf lagere scholen van Zonnebeke. Elke school kreeg een thema van objecten gaande van keuken-, huishoud- en bureaumateriaal tot ontspanning en functionele decoratie. Aan de hand van dit thema maakten de scholen iets nieuws uit recuperatiemateriaal. Het MMP1917 stelt hun creaties tot en met 31 mei 2021 tentoon in de herinneringsgalerij.