Menu

Teseum Tongeren start met online collectie

Teseum

Het Teseum in Tongeren trapt het jaar af met het digitaal openstellen van de museumcollectie. Een initiatief dat kadert binnen het museumproject ‘Enclosed’. Het Teseum opent binnen dit project de besloten wereld van de kanunniken en belichten hun organisatie en omgeving.

Teseum Schatkamer

Meer dan 100 kunstobjecten online

Via collectie.teseum.be ontdek je de religieuze kunstobjecten van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is een ideale tool om je voor te bereiden op het museumbezoek, om achteraf nog wat extra kennis op te doen of gewoon te grasduinen door onze prachtige collectie.

De rijke museumcollectie vormt de inspiratie voor alles wat het Teseum Team doet binnen het museum. Door de collectie open te stellen voor iedereen en voor iedereen toegankelijk te maken, wordt het een collectie van iedereen

De digitale ontsluiting van de collectie is een work in progress. Het Teseum Team vult ze geleidelijk aan. Het harde werk van de afgelopen maanden loont want meer dan 100 kunstobjecten staan ondertussen online. Via de slimme filter- en zoekfunctie kan je gemakkelijk je weg vinden in de collectie.