Menu

Abdijsite Herkenrode

Abdijsite Herkenrode
Abdijsite Herkenrode
Abdijsite Herkenrode
Abdij Herkenrode
Abdij Herkenrode
Abdijsite Herkenrode

Unieke vrouwenabdij met historische kruidentuin en proevertjeswandeling

De abdijsite van Herkenrode is een soort ministadje dat meer dan achthonderd jaar geschiedenis herbergt.  Herkenrode was de eerste en grootste abdij in Europa voor vrouwelijke cisterciënzers.  De jongste jaren is ze dankzij vele partners omgetoverd tot een indrukwekkende plek waar toerisme, cultuurgeschiedenis, natuur en spiritualiteit samengaan.

Opening hours

De abdijmolen is geopend, elke derde zondag van de maand. Tijdens de openingsuren wordt er gemalen en kan je er verse bloem kopen.

Wat valt er te beleven?

Patrick Ceyssens

Kunst op de site

The Quiet View - Hans Op de Beeck

'The Quiet View' of ‘Het Stille Uitzicht’ is een permanent kunstwerk dat de toeschouwer via een lange gang naar een observatiekamer leidt waarin hij comfortabel plaats kan nemen. Het is geen toeval dat dit werk, dat exact op de plaats staat waar vroeger de abdijkerk stond, een spirituele dimensie heeft. De kunstenaar bedacht deze stille ruimte als een plek voor meditatie, geheel in lijn met de idee van een abdijsite.

Incidentally Insights #3 - Patrick Ceyssens

In dit gerasterde kunstwerk in de Kruiden- en Inspiratietuin van Abdijsite Herkenrode smelten diverse beelden samen: het beeld en het natuurschoon van de abdijsite. Daardoor is dit transparante beeld constant beweeglijk: het transfereert tussen seizoenen, dag en nacht, tijd en herinnering. Zo zal ons bewustzijn de indrukken die binnen komen organiseren tot andere beelden: mentale beelden en denkbeelden. Abdijsite Herkenrode vormt een ideale locatie voor kunst in de open ruimte. Deze installatie is niet enkel zichtbaar voor de bezoekers aan onze tuin, maar ook voor de vele wandelaars en fietsers.