Menu

Nieuwe datum 27 maart 2022 -Luc Swinnen @ Oude Abdij Drongen

27 maart 2022 van 14:00 tot 17:00
Oude Abdij Drongen

Details

Drongenplein 27
9031 Drongen

Routebeschrijving
27 maart 2022 van 14:00 tot 17:00
Luc Swinnen

Over de schrijver en het boek

Lange tijd zochten we het antwoord op stress- en angstklachten in onze hersenen. Recent onderzoek toont aan dat we verder moeten kijken dan dat. Cruciaal is de nervus vagus, die door je hele lijf loopt en in contact staat met al je organen. Geen wonder dat je stress en angst in je hele lijf kunt voelen. Het goede nieuws is: je kunt via diezelfde nervus vagus ook positieve boodschappen aan je lijf geven. Verbinding maken met anderen is daarvoor cruciaal.

Dit inzicht ligt aan de basis van het baanbrekend werk van de Amerikaanse neuropsychiater Stephen Porges. Auteur en stressexpert Luc Swinnen vertaalt zijn inzichten naar heel concrete handvatten die de nervus vagus positief stimuleren. Zo kun je stap voor stap je veerkracht versterken, je angst verminderen en stressgerelateerde klachten een halt toeroepen.

Abdij Drongen

Over het monument

De Oude Abdij Drongen was ooit een imposante Norbertijnenabdij, maar de paters werden verjaagd, eerst tijdens de Beeldenstorm en nogmaals tijdens de Franse revolutie. Nadien vestigde Lieven Bauwens er tijdelijk een katoenweverij. Daarna kochten de Jezuïeten het domein als opleidingscentrum voor jonge religieuzen.

Vandaag is het een bezinnings- en conferentiecentrum. Met zijn statige gebouwen langs de Leie en de uitgestrekte Engelse tuinen rondom is de Oude Abdij Drongen inderdaad een ideale plek om tot rust te komen en te herbronnen. Het is op deze monumentale stilteplek dat Luc Swinnen, expert in stressmanagement, zijn nieuwe boek voorstelt.  Nadien kan je wandelen op het prachtige domein.