Menu

Het miraculeuze beeldje bij bedevaartsoord O-L-V. Van Kerselare krijgt een replica

Het miraculeuze beeld

De organisatie

De vzw Bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare beheert de kapel van het bedevaartsoord, het domein rond de kapel en organiseert het bedevaartseizoen. Het bedevaartsoord is eeuwenoud en diep verweven in de cultuur, de religieuze tradities en het sociale leven in Oudenaarde.  In de meimaand komen vanuit Oost- en West-Vlaandereren verschillende groepen bedevaarders te voet naar dit oord.

Het erfgoed

Het bedevaartsoord is altijd een plek geweest van mariale verering.  Ook vandaag de dag, in een tijd waarin er minder "ter kerke" wordt gegaan, wil het bedevaartsoord deze mariale verering blijven voortzetten. Zo wil het bedevaartsoord een antwoord bieden op de nood naar spirituele verering.  De gewoonte van de stads- en streekgenoten om in de meimaand op bedevaart te komen behoort tot het traditioneel erfgoed.

Het project

Het project omvat het maken van een replica van het 'miraculeuze beeld'.

Het miraculeuze beeld is een uniek beeld dat enkel tijdens de meimaand tentoongesteld wordt in de kapel. De andere maanden van het jaar is het beeld veilig opgeborgen in een kluis. Dankzij een replica kan het beeldje ook tijdens andere periodes worden tentoongesteld. Meer info over het beeldje vind je hier.

De vzw Bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare heeft nog een projectrekening lopen voor de restauratie van de kleine ommegang.

Ook jij kan dit project steunen via een gift. Jouw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een officieel attest waarmee je via je belastingen 45% van je gift recupereert.

Praktisch

  • Naam: Bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare vzw 
  • Rekeningnummer: BE08 7450 3916 3013 - vermelding: Gift - Beeld Kerselare 
  • Contactgegevens: Zakske 1
    9700 Oudenaarde
  • E-mailjeanpierre.ottevaere@gmail.com
  • Websitewww.kerknet.be