Menu

Het trouwfeest van je dromen? In deze 5 monumenten beleef je een onvergetelijke dag

Trouwen

Maanden op voorhand slaat de trouwkoorts toe. Het feest na het ja-woord moet en zal onvergetelijk worden. De locatie speelt een grote rol. Verras je gasten met een exclusief feest in een Open Monument. Wedden dat ze er jaren later nog van spreken? Extra pluspunt: je zit meteen goed voor je trouwfoto’s in dit feeërieke decor!

Stadsbrouwerij De Koninck trouwfeest

Stadsbrouwerij De Koninck

Toen Johannes Vervliet in 1833 zijn café omtoverde in een brouwerij kon hij niet vermoeden dat stadsbrouwerij De Koninck 185 jaar later één van de hipste plekken van ’t Stad zou worden. De jongste jaren vestigden zich ook andere ambachtelijke ondernemers op de historische site. Het beroemde ‘bolleke’ De Koninck wordt er nog steeds gebrouwen. Je kan er verschillende zalen huren. Zo ademt het Brouwershuis nog de grandeur van weleer uit. In de Duvel Bar bevind je je in een sfeervolle, industriële setting.

 

Wijnkasteel trouwfeest

Wijnkasteel Genoels-Elderen

De prijswinnende wijnen van wijngoed Genoels-Elderen zullen je huwelijksgasten ongetwijfeld in de smaak vallen. Wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst is het oudste en grootste wijngoed van België. Op 22 hectaren groeit en bloeit de Chardonnay en de Pinot Noir. Centraal staat het majestueuze kasteel dat in de loop van zijn geschiedenis talloze keren werd herbouwd. Enkel in bepaalde periodes van het jaar wordt het domein in zijn geheel verhuurd voor huwelijksfeesten. De foto’s in de wintertuin, orangerie of in het prachtige park in Engelse stijl zullen ongetwijfeld meer dan geslaagd zijn.

 

Plantentuin Meise

Plantentuin Meise

Een elektrisch treintje brengt je gasten van de ingang naar je feestlocatie. De Plantentuin weet te verrassen. Tussen 18.000 verschillende soorten bloemen en planten krijgt je feest sowieso een kleurrijk tintje. Of je nu in het historische kasteel van Bouchout midden het park of in de meer intiemere Balatkas je ja-woord onder luid gejuich verkondigt, onvergetelijk wordt het sowieso. Ook de betoverende wereld van het Plantenpaleis met zijn vernieuwde regenwoudkassen is een fantastische plek om te feesten.

Huis Beaucarne trouwfeest

Huis Beaucarne

De Lodewijk XIV – traphal springt meteen in het oog. Het interieur van Huis Beaucarne op het dorpsplein van Ename straalt een sprookjesachtige sfeer uit. De beschermde woning uit de achttiende eeuw is een absolute toplocatie voor je huwelijksfeest. In dit herenhuis met prachtige tuin verbluf je je gasten, en vooral je fotograaf, helemaal.

 

Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde

Dankzij de excentrieke edelman Arthur Merghelynck werd dit prachtige kasteel in volle glorie hersteld. Het wordt omringd door een vredig kasteelpark. Deze verborgen parel in het centrum van Wulveringem diep in de Westhoek is de ideale locatie voor een onvergetelijk trouwfeest. Het Koetshuis van het kasteel wordt verhuurd voor feesten. Vooral voor kinderen is dit een toplocatie. Naast het terras bevindt zich een speelkoer waar ze met go-carts kunnen ravotten.