Menu

kastelen en paleizen

Kasteel van Poeke
Kasteel Ooidonk
Kasteel van Beersel
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Laarne

Geniet van prachtige interieurs, gewelfde plafonds en statige vertrekken

Kastelen en paleizen spreken tot de verbeelding. De middeleeuwse kastelen waar vaak enkel nog de torens of vesten van resten, zijn de laatste getuigen van een strijdlustig tijdperk. De bemeubelde kastelen met pittoreske kasteeltuinen en –parken daarentegen nemen je mee naar een tijd van pracht, weelde en rijkdom.

Vlaanderen telt bijzonder veel kastelen. Verschillende kastelen zijn nog in privébezit, anderen kregen een nieuwe bestemming als hotel, restaurant of feestzaal, en van nog anderen restten alleen nog de funderingen. Toch is een groot deel van de kastelen wel nog toegankelijk voor het publiek. En diegenen die hun deuren openen voor het publiek zijn echte toppers: geniet van perfect bewaarde interieurs of bezoek unieke tentoonstellingen in een buitengewoon kader!

Elke keer opnieuw een unieke belevenis

Een kasteelbezoek is elke keer opnieuw anders: in sommigen kan je de torens beklimmen om zo een prachtig uitzicht te genieten, in andere vind je heuse folterkamers en in nog andere waan je je zonder moeite een kasteelbewoner. En dan hebben we het nog niet gehad over de verhalen en de vaak turbulente geschiedenis die zich binnen de kasteelmuren afspeelden. Deze verhalen maken je bezoek compleet. Geen van deze majestueuze bouwwerken is hetzelfde en dat geldt ook voor jouw bezoek!