Menu

Ledenactiviteiten Open Monumenten

Water-Ant
  • 9 februari 2019 - Landcommanderij Alden Biesen

Lezing door curator Jan Vaes, proeverij van streekproducten, gegidste rondleiding op het domein en bezoek aan  de expo  '1000 jaar Loon'. (afgelopen)

  • 14 maart 2019 - Abdijsite Herkenrode

Het grote 'Monumentendebat' met moderator Indra Dewitte, lunch en gegidste rondleiding op Abdijsite Herkenrode. (Inschrijvingen afgesloten).

  • 12 mei 2019 - Kastelendag voor leden

Zes kasteelheren - en dames zetten de deur van hun prachtig domein open exclusief voor leden van Open Monumenten.  Ontdek de betoverende tuinen, kastelen en ontmoet de bewoners.

  • 15 juni 2019 - Lezing door de makers van Verdwijnend België en vrij bezoek aan de Hofkamer.

Exclusieve ontmoeting met de auteur en fotograaf van de bestseller ‘Verdwijnend België’. Tijdens een boeiende lezing ontdek je meer over hoe het boek tot stand kwam, en wat de auteurs heeft geprikkeld. Nadien krijg je de kans om een exemplaar te laten signeren én de Hofkamer, waar de lezing doorgaat, vrij te bezoeken.

  • 7 september 2019 - Avant-première van Open Monumentendag

Dé hoogdag voor onze leden. Zij krijgen de kans om de meest uitzonderlijke en exclusieve locaties te bezoeken, in kleine groepen de de dag voor Open Monumentendag.

  • 28 september - Met historisch schip naar droogdokken of bezoek aan Brouwershuis

 27, 28 en 29 september 2019 vindt het watererfgoedfestival Water-rAnt plaats aan het Eilandje in Antwerpen. Leden kunnen op  28 september deelnemen aan een speciale activiteit: de drijvende krachten achter het festival maken je eerst wegwijs in het watererfgoed, daarna scheep je in op een historisch schip en vaar je naar de droogdokkensite voor een gegidste rondleiding. Een beperkte groep waterliefhebbers kan aan wal blijven voor een exclusief bezoek aan het historische Water- of Brouwershuis. Meer informatie volgt in onze nieuwsbrieven.

Er staan nog meer ledenactiviteiten op stapel. Hou dus zeker de nieuwsbrief in het oog!