Menu

Ledenactiviteiten Open Monumenten

Water-Ant
  • 9 februari 2019 - Landcommanderij Alden Biesen

Lezing door curator Jan Vaes, proeverij van streekproducten, gegidste rondleiding op het domein en bezoek aan  de expo  '1000 jaar Loon'. (afgelopen)

  • 14 maart 2019 - Abdijsite Herkenrode

Het grote 'Monumentendebat' met moderator Indra Dewitte, lunch en gegidste rondleiding op Abdijsite Herkenrode. (Inschrijvingen afgesloten).

  • 12 mei 2019 - Kastelendag voor leden

Zes kasteelheren - en dames zetten de deur van hun prachtig domein open exclusief voor leden van Open Monumenten.  Ontdek de betoverende tuinen, kastelen en ontmoet de bewoners.

  • 15 juni 2019 - Lezing door de makers van Verdwijnend België en vrij bezoek aan de Hofkamer.

Exclusieve ontmoeting met de auteur en fotograaf van de bestseller ‘Verdwijnend België’. Tijdens een boeiende lezing ontdek je meer over hoe het boek tot stand kwam, en wat de auteurs heeft geprikkeld. Nadien krijg je de kans om een exemplaar te laten signeren én de Hofkamer, waar de lezing doorgaat, vrij te bezoeken.

  • 7 september 2019 - Avant-première van Open Monumentendag

Dé hoogdag voor onze leden. Zij krijgen de kans om de meest uitzonderlijke en exclusieve locaties te bezoeken, in kleine groepen de de dag voor Open Monumentendag.

  • 28 september - Met historisch schip naar droogdokken of bezoek aan Brouwershuis

27, 28 en 29 september is het drie dagen feest op het Eilandje in Antwerpen. Het scheepvaartfestival Water-​Rant trekt dan duizenden nieuwsgierigen die een kijkje komen nemen naar authentieke schepen die aangemeerd liggen aan de dokken van het MAS. 

Als blikvangers dit jaar meren de Kamper Kogge en de Graanzuiger 19 aan in Antwerpen. Leden van Open Monumenten kunnen vanaf 10 september een ticket boeken voor een exclusieve rondleiding op zaterdag 28 september op één van deze schepen.

25 oktober - Rondleiding in De Centrale in Gent met aansluitend diner en concert 'In het spoor van Django Reinhardt'

Er staan nog meer ledenactiviteiten op stapel. Hou dus zeker de nieuwsbrief in het oog!