Menu

Ledenactiviteiten Open Monumenten

Klooster van de Ongeschoeide Karmelieten

Agenda 2020

 • 15 februari 2020:  Weylerkazerne en klooster van de Ongeschoeide Karmelieten (uitverkocht)

Leden van Open Monumenten krijgen een exclusieve preview in het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten in Brugge en  bezoeken in dezelfde straat ook de Weylerkazerne,  een verloederde  historische plek die een nieuwe bestemming zal krijgen als uniek woongebied.

 • 8 maart 2020:  Bezoek aan de Vooruit in Gent  met de Gentse bouwmeester als gids (uitverkocht)
 • 18 april 2020:  Fietstocht langs historische pareltjes die uitzonderlijk openstellen, in de bloesemstreek. Uitgesteld naar volgend jaar wegens corona-maatregelen
 • 24 mei 2020: Kastelendag voor leden

Ook dit jaar organiseren we samen met Historische Woonsteden en Tuinen een kastelendag. Eigenaars van kastelen zetten uitzonderlijk de deuren open voor onze leden. Uitgesteld naar volgend jaar wegens corona-maatregelen.

 • 12 september 2020: avant-première van Open Monumentendag: Uitgesteld wegens corona-maatregelen

 

Water-Ant

Agenda 2019

 • 9 februari 2019 - Landcommanderij Alden Biesen

Lezing door curator Jan Vaes, proeverij van streekproducten, gegidste rondleiding op het domein en bezoek aan  de expo  '1000 jaar Loon'. 

 • 14 maart 2019 - Abdijsite Herkenrode

Het grote 'Monumentendebat' met moderator Indra Dewitte, lunch en gegidste rondleiding op Abdijsite Herkenrode. 

 • 12 mei 2019 - Kastelendag voor leden

Zes kasteelheren - en dames zetten de deur van hun prachtig domein open exclusief voor leden van Open Monumenten.  Ontdek de betoverende tuinen, kastelen en ontmoet de bewoners. Bekijk het programma van 2019

 • 15 juni 2019 - Lezing door de makers van Verdwijnend België en vrij bezoek aan de Hofkamer.

Exclusieve ontmoeting met de auteur en fotograaf van de bestseller ‘Verdwijnend België’. Tijdens een boeiende lezing ontdek je meer over hoe het boek tot stand kwam, en wat de auteurs heeft geprikkeld. Nadien krijg je de kans om een exemplaar te laten signeren én de Hofkamer, waar de lezing doorgaat, vrij te bezoeken.

 • 7 september 2019 - Avant-première van Open Monumentendag

Dé hoogdag voor onze leden. Zij krijgen de kans om de meest uitzonderlijke en exclusieve locaties te bezoeken, in kleine groepen de de dag voor Open Monumentendag. Bekijk het programma van 2019.

 • 28 september - Met historisch schip naar droogdokken of bezoek aan Brouwershuis

27, 28 en 29 september is het drie dagen feest op het Eilandje in Antwerpen. Het scheepvaartfestival Water-​Rant trekt dan duizenden nieuwsgierigen die een kijkje komen nemen naar authentieke schepen die aangemeerd liggen aan de dokken van het MAS. 

Als blikvangers dit jaar meren de Kamper Kogge en de Graanzuiger 19 aan in Antwerpen. Leden van Open Monumenten kunnen vanaf 10 september een ticket boeken voor een exclusieve rondleiding op zaterdag 28 september op één van deze schepen.

25 oktober - Rondleiding in De Centrale in Gent met aansluitend diner en concert 'In het spoor van Django Reinhardt'

6 december - Winterdrink en bezoek Handelsbeurs Antwerpen

Leden van Open Monumenten kunnen als één van de eersten met een gids de prachtig vernieuwde handelsbeurs bezoeken.