Menu

Logeren in een verbluffende woning? Het kan in deze B&B’s

Bed and Breakfast

Zin een romantisch weekendje weg? Zoek je een unieke plek om te overnachten? Dan  zijn volgende drie B&B’s een aanrader. Ze beschikken over een rijke geschiedenis, opvallende architectuur en nemen je zo mee naar vervlogen tijden. Als lid van Open monumenten geniet je er van interessante korting.

B&B Hippo-droom

Koninklijk overnachten in het Zoniënwoud

In het Zoniënwoud in Groenendaal vind je B&B Hippo-droom. De luxueuze kamers, tuin en het zonneterras maken er deel uit van de gerestaureerde Belle Epoque Villa uit 1900.

De naam Hippo-Droom verwijst naar voormalige renbaan van Groenendaal, gebouwd in 1887 in opdracht van Koning Leopold II. Vandaag blijft van die renbaan enkel nog de koninklijke loge over. Het imposante, vrijstaande gebouw kreeg een nieuw leven als exclusieve event- en meetinglocatie.

 

B&B De Gilleminus

Statig herenhuis in het hart van Rivierenland

Op het einde van de 19de bouwde uitvinder Gustave Verbruggen een prachtige herenhuis in Temse. Je komt binnen via een imposante gang waarmee ontwerper Triphon De Smet in 1902 de architectuurprijs Prix de Rome won.

Vandaag huist hier B&B De Gilleminus en kan je logeren in wat ooit de kinderkamers waren. De B&B is de perfecte uitvalsbasis om Rivierenland te ontdekken, het gebied waar de Schelde, Rupel, Dijle, Nete en Zenne samenkomen.

 

Villa Emma B&B

Villa Emma: Idyllische cottage-villa nabij Gent

In 1909 woonde een zekere Emma als eerste in deze prachtige cottage-villa omringd door een grote, idyllische tuin met vijver. Vandaag staat de woning op de inventaris van het bouwkundig erfgoed van de Vlaamse overheid en kan je er als gast in alle luxe logeren in één van de twee kamers.