Menu

Logeren in een prachtig monument? Hier moet je zijn


Monasterium PoortAckere

Weekendverblijven en vakantiehuizen: we zoeken, checken en boeken volop. Dat we nog niet zeker zijn van wat er binnenkort kan en mag, dat nemen we erbij.  Wie wil genieten van een ander uitzicht dan de eigen woonkamer, kan al wegdromen bij deze monumentale logeerplekken.

Kasteel Ooidonk

Heerlijk logeren in Open Monumenten

met extra voordelen dankzij de Open Monumentenkaart

Het 'Netwerk Open Monumenten' van Herita vzw, telt meer dan 260 toegankelijke monumenten in Vlaanderen. In een aantal van die historische plekken kan je ook heerlijk logeren.  Heb je al een Open Monumentenkaart? Dan geniet je dubbel en dik van kortingen en smakelijke extra's!

Kloosters, kastelen, art-deco pareltjes of vroegere treinwagons?

Slowcabin

Geheime plekken op historische plaatsen

Ontdek de aanpak van 'Slowcabins'

Klinkt mysterie & erfgoed als een perfect recept? Dan zijn Slowcabins het ontdekken waard. Op geheime plekken in Vlaanderen staan houten eco-huisjes waar je in alle luxe kan verblijven.  Je boekt een cabin en... krijgt pas enkele dagen voor je vertrek te horen waar je naartoe gaat. Heb je dan echt geen enkele controle over je bestemming? Toch wel. Je mag erop rekenen dat je er geraakt met het openbaar vervoer én je kan kiezen om op een spectaculaire plek te belanden vlakbij een monument.

Heb je een Open Monumentenkaart? Dan kan jij een Slowcabin uitproberen aan 15% korting.  

 

Huis Ravesteyn

Logeren in historische huizen in Nederland

Ontdek het aanbod van monument&bed

De Nederlandse Vereniging Hendrik de Keyzer zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Een groot deel van de woningen die ze beheren wordt verhuurd als woonhuis, een achttal plekken kreeg een museale invulling en daarnaast kan je zo'n 20 huizen boeken als vakantieverblijf. En daar zitten pareltjes bij met klinkende namen zoals 'Het Vissershuis in Moddergat' of 'Huis Dijkstra in Groet.'