Menu

Abdij van Averbode

Abdij van Averbode
Het Moment
Abdij van Averbode
Abdij van Averbode

Kom tot rust in en rond de abdij van Averbode

De abdij van Averbode heeft met zijn imposante barokke abdijkerk en waterspiegel op het binnenplein alles in huis om je volledig te laten bezinnen. Geniet van een hapje en een drankje in het abdijcafé dat ingericht is in de 17de-eeuwse schuur. Alles ademt eenheid en harmonie.  Bovendien zorgt belevingscentrum Het Moment voor een mooie aanvulling op je bezoek. Je kan ook de boekenwinkel, de huisbrouwerij, de kaasrijperij, bakkerij en brasserie bezoeken. 

De abdij bezoeken

Het binnenplein, de abdijkerk en het belevingscentrum zijn elke dag vrij te bezoeken.

Elke zondag tussen Pasen en Allerheiligen is de abdij om 15u open voor individueel bezoek. Een bezoek aan de abdij van Averbode start steeds met een film over het abdijleven. Daarna volgt een rondleiding met bezoek aan de abdijkerk en een wandeling langs de gebouwen van de abdij en de uitgeverij. Er wordt toelichting gegeven over de geschiedenis, de activiteiten, het leven en de spiritualiteit van de abdijgemeenschap. Een abdijbezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De abdijgebouwen zelf zijn enkel toegankelijk op de jaarlijkse opendeurdag. 

 

Openingsuren

Elke zondag tussen Pasen en Allerheiligen kunnen individuele bezoekers om 15u deelnemen aan een abdijbezoek. Groepen kunnen ook op andere momenten van de week een abdijbezoek aanvragen.

De gemeenschap kan groepen ontvangen in de abdij tussen 09.30u en 11.30 u (niet op zondagvoormiddag) en tussen 14u en 17u.

Wat valt er te beleven?