Barokke kerk omgetoverd tot muziekcentrum

AMUZ is gevestigd in en rond de barokke Sint-Augustinuskerk, gelegen in de hippe Kammenstraat in het centrum van Antwerpen. Het gebouw combineert een indrukwekkend historisch kader met een prachtige hedendaagse architectuur. De huidige concertzaal van AMUZ was ooit de kloosterkerk van de paters augustijnen. Ze werd tussen 1615 en 1618 opgetrokken onder leiding van Wenzel Coebergher, hofarchitect van de aartshertogen Albrecht en Isabella.

Neobyzantijnse architectuur 

De bouwstijl wordt als vroegbarok omschreven, hoewel in de gevel ook duidelijke kenmerken van de lokale renaissancetradities terug te vinden. In de zuiderbeuk geeft een poort  toegang tot de Onze-Lieve-Vrouwekapel. Deze winterkapel dateert van 1857. Dit merkwaardige stukje neobyzantijnse architectuur met overweldigende muurschilderingen is heringericht als foyer.

Verleden en heden in harmonie

De concertzaal wordt beheerd door de vzw AMUZ (Festival van Vlaanderen-Antwerpen) die verleden en heden op harmonieuze wijze verenigt. Op die manier verbindt de Sint-Augustinuskerk  kunst en cultuur met een eigentijds en publieksgericht beleid.

Openingsuren

De balie is geopend op dinsdag en donderdag, van 13u tot 16u en een uur voor aanvang van het betreffende concert. De ticketbalie van Info Cultuur is geopend op vrijdag en zaterdag, van 10 uur tot 17 uur. Het concertprogramma vind je hier

Wat valt er te beleven