Menu

B&B Villa Emma

Logeren in een unieke cottage-villa? Ontdek Villa Emma

Villa Emma is een 4-sterren bed & breakfast ondergebracht in een Gentse cottage-villa met Art-Nouveau elementen, gebouwd in 1909 door architekt Jan Rooms. De villa maakt deel uit van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen en is één van de weinige nog overgebleven villa’s van gemeentearchitekt Jan Rooms.

De volledige tweede verdieping en een deel van de erboven gelegen zolder zijn vernieuwd. Het resultaat? Twee multifunctionele, luxueuze gastenkamers voor in totaal 7 personen. 

Villa Emma is genoemd naar de eerste bewoonster. De woning is centraal geplaatst in een grote tuin van ruim 3000 m2, die ter beschikking staat van de gasten. De her en der geplaatste 'zithoekjes' laten toe om de villa vanuit verschillende perspectieven te bewonderen.

Om de link met het Van Eyck-jaar 2020 te leggen werden in de tuin alle 76 planten aangeplant die door botanici op het wereldvermaarde “Lam Gods” gedetermineerd zijn. Elke plant heeft een ID-plaatje met o.m. de plaats waar je ze terug vindt op het kunstwerk.

Contact

Openingsuren

Bekijk de kalender op www.villa-emma.be

Het verhaal van een art-nouveauvilla

Hoe gaat het leven in Villa Emma eraan toe? Ontdek meer over de geschiedenis van deze wondermooie villa in deze video.

Remote video URL

Wat valt er te beleven?