Menu

Begijnhofmuseum Dendermonde

Begijnhofmuseum Dendermonde
Begijnhofmuseum Dendermonde

Sint-Alexiusbegijnhof met musea, een siertuin en een boomgaard

Het Sint-Alexiusbegijnhof is de ideale plaats om meer te weten te komen over het leven van de begijntjes en dat van onze voorouders. Bezoek een authentiek ingericht begijnenhuisje, ontdek het leven zoals het was in de 19de en 20ste eeuw en maak een rustig wandelingetje in de sier- en kruidentuin!

Museum voor Volkskunde

Dit museum is omgeven door een siertuin, een kruidentuin en een boomgaard. Verspreid over drie verdiepingen en talrijke kamers, maak je hier kennis met het huishoudelijke, het arbeids- en het ontspanningsleven van onze ouders en grootouders. Tot de huishoudelijke afdeling behoren een volledig ingerichte keuken, een kelder, een waskamer en de afdelingen ‘zuivelbereiding’ en ‘van de wieg tot het graf’. Het arbeidsleven leren we kennen in de afdelingen over de haven, de leder- en textielnijverheid, de touwslagerijen, drukkerijen, brouwerijen en bakkerijen. Het ontspanningsleven concentreert zich traditioneel rond de herberg en de ermee verbonden volkssporten.

Openingsuren

Beide musea zijn te bezoeken van april tot oktober van dinsdag t.e.m. vrijdag van 9.30u tot 12u en van 13u tot 18u. Zaterdag en zondag enkel van 13u tot 18u. Het begijnhof zelf is gratis toegankelijk van 7u tot 21u.

Wat valt er te beleven?