Menu

Brouwerij en Grand Café Remise 56

Brouwerij Remise 56

Van stelplaats voor spoorwegrijtuigen tot brouwerij en Grand Café

Dit authentieke pand werd gebouwd in 1907 om dienst te doen als stelplaats voor de locomotieven en de passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest - Koersel. Aanvankelijk werd hier de stoomtram gestald (jawel, stoomtram!), daarna kwamen de gemotoriseerde rijtuigen. In 1954 werd de tramlijn vervangen door een busdienst, de trams in de stelplaats maakten dus na bijna vijftig jaar plaats voor bussen.

Vanaf 2001 stond het gebouw leeg. Enkele jaren geleden leek dit gebouw nog bestemd voor de sloophamer, maar de huidige eigenaars renoveerden het grondig, met respect voor de eigenheid en het verleden.

Sinds juni 2016 is er in de voormalige stelplaats een kleine brouwerij en een grand café gevestigd. De brouwerij en het café kregen de naam "Remise 56". Een leuke verwijzing naar het verleden aangezien remise een vakterm is voor stelplaats. Het getal 56 slaat op het huidige huisnummer van de brouwerij.

Openingsuren

Dinsdag, woensdag en donderdag is ze open van 11u tot middernacht. Vrijdag tot 1u, zaterdag tot 2u en zondag tot 23u. Maandag is sluitingsdag.

Wat valt er te beleven?