Menu

C-mine expeditie

C-mine expeditie
C-Mine Genk
C-Mine Genk
C-Mine Genk

Beleef de mijn op een nieuwe manier!

Ontdek de indrukwekkende oude luchtgang met een hedendaagse, originele invulling. Met respect voor het verleden. Dit is geen simulatie of museum. Dit is beleving! Daal af in de ondergrond en ga op expeditie, een avontuur van anderhalve kilometer: voel, hoor, zie en ervaar de mijn. Wandel door de oude tunnels, langs nieuwe, uitdagende installaties tot op de top van de hoogste schachttoren van België. (60 meter!)

Je kan de mijn ook virtueel bezoeken: stap in een heuse tijdscapsule, zet een helm op je hoofd én word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50. Daar ontdek je de spannendste verhalen uit het leven van de mijnwerkers. Na je virtuele ervaring zet de tijdscapsule je veilig terug af in het heden. Onvergetelijk

De C-mine expeditie start in het Energiegebouw. Eerst daal je af tot 6 meter diep. Zo ver onder de grond krijg je heel wat verrassende installaties te zien. Bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel maakten unieke verhalen over de mijn in combinatie met creatieve beeldprojecties.

Openingsuren

Dinsdag tot en met zondag van 10u tot 17u

Wat valt er te beleven?

C-mine, dat is natuurlijk een prachtige voormalige mijnsite. Maar wist je dat je er vandaag ook een cultuur- en designcentrum, een bioscoop, een kunstacademie, een atelier én een plek voor ondernemers vindt?

Ontdek C-mine alvast samen met gids Rudy Marin.

 

Remote video URL