Elke cultuurbeleving een feest in De Roma

In Borgerhout staat De Roma, een oude majestueuze cinemazaal die mee de filmgeschiedenis van de stad Antwerpen heeft bepaald. De grote bioscoop uit 1928 was meer dan een gewone filmzaal. Het was een ontmoetingsplaats voor de ganse buurt. Een variétézaal met spektakelshows, galabals, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen. 

De heropende Roma vertelt al meer dan 15 jaar een uniek verhaal. Dankzij een krachtenbundeling van meer dan 450 vrijwilligers is de zaal een volksschouwburg waar iedereen tegen een democratische prijs geniet van cultuur en vermaak. Je kan in de Roma terecht voor pop-, rock-, funk-, soul-, jazz- en wereldmuziek, maar even goed voor klassieke muziek. Op de traditionele dansnamiddagen kan je zelf in actie komen bij de Roma tijdens volksbals en allerlei andere feestelijke activiteiten. Daarnaast zijn er comedyvoorstellingen en filmvertoningen.

Gelegen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, staat De Roma met beide voeten in de realiteit van een veranderende stad. De Roma is een volksschouwburg met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Nog meer dan vroeger speelt het monument door middel van documentaires, boekvoorstellingen, gespreksavonden en acties in op wat er rond ons gebeurt. En dat allemaal dankzij vele gedreven helpende handen.

Contact

Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout (Antwerpen)

Routebeschrijving

Openingsuren

Bekijk de kalender op de website om de data van evenementen te controleren. 

Wat valt er te beleven?