Menu

Den Wolsack en de Hofkamer

Den Wolsack
Den Wolsack
Den Wolsack
Den Wolsack
Den Wolsack

Den Wolsack: verborgen parel in hartje Antwerpen

Het monumentale huis Den Wolsack is de thuisbasis van erfgoedorganisatie Herita. Den Wolsack dankt zijn naam aan de 14de-eeuwse wolnijverheid, maar heeft vandaag een 18de-eeuws uitzicht.

Achterin de tuin van Den Wolsack vind je de Hofkamer, een pronkruimte uit 1772. Een broodnodige restauratie drong zich op: van 2013 tot 2017 werd deze erfgoedparel in hartje Antwerpen onder handen genomen. Vandaag kan je het unieke boekentoilet en de prachtige plafondschildering ‘De goden op olympusberg’ weer zien schitteren.

In 2019 verdwijnt het uurwerk op de kathedraaltoren in Antwerpen een tijdje, om nodige herstellingen uit te voeren. Maar je hebt geluk: het uurwerk op de Hofkamer werd door hetzelfde atelier gemaakt! Mis je het monumentale uurwerk? Kom je hart dan maar ophalen aan ons kleinere, maar even prachtige uurwerk.

Contact

Openingsuren

Woensdag van 14.00 tot 16:00 uur (Laatste toegang om 15:30)
Zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

  • Standaardtarief: € 5 
  • Reductietarief: € 3

Tickets voor individueel bezoek koop je via Experience Antwerp.

Een groepsbezoek boek je via Experience Antwerp.

 

Voor een bezoek in de Hofkamer kan je gebruik maken van de audiotour in de Erfgoedapp. Deze kan je alvast op je smart phone downloaden voor je vertrek. Alle info is ook beschikbaar via de gratis infofolder.

Opgelet: Om de Hofkamer te bezoeken dien je een Covid Safe Ticket voor te leggen.

 

Wat valt er te beleven?