Menu

Fort 5 Edegem

Fort 5 Edegem
Fort 5 Edegem
Fort 5 Edegem

Geliefde plek voor natuurliefhebbers, kinderen en co-workers

Vanaf 1860 bouwde de regering rond de stad Antwerpen een verdedigingsgordel waar Europa naar opkeek. Die gordel bestond uit een stadsomwalling en acht forten. Elk onderdeel was een pareltje van toptechnologie wat betreft baksteen- en vestingbouw. Ondertussen is de omwalling van de stad verdwenen en blijven enkel de forten over. Fort 5 is een goed bewaarde getuige van deze fortengordel.

Fort 5 is sinds 1977 eigendom van gemeente Edegem. Talrijke verenigingen vonden er hun thuis en het domein is een begeerde plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.
In 1990 werd door het gemeentebestuur een eerste stap gezet in de restauratie van het binnenfort met de vestiging van een gemeentedienst. Ondertussen is het binnenfort de locatie van co-workinginitiatief 
Het Bolwerk.

Openingsuren

Fort 5 is het hele jaar door dagelijks open vanaf 6u45 tot 21u. Alle wandelwegen behalve die van het binnenfort zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Op zondagnamiddag van maart tot november kan je deelnemen aan een open rondleiding om 14u. Bekijk hier alle data.

Wat valt er te beleven?