Menu

Fort Eben-Emael

Fort Eben-Emael
Fort Eben-Emael
Fort Eben-Emael
Fort Eben-Emael

De reus onder de forten

Het fort van Eben-Emael, gebouwd van 1932 tot 1935 werd als één van de sterkste vestingen van Europa beschouwd. Het fort heeft 2 ondergrondse verdiepingen en 17 gevechtsopstellingen. De gevechtsopstellingen in gewapend beton zijn onderling en met de kazerne verbonden door een ondergronds gangenstelsel van 5km. De ondergrondse kazerne was voorzien op 1200 soldaten. Het bovenplateau, 65m boven het Albertkanaal heeft een oppervlakte van 45ha.

Bij een bezoek aan dit gigantisch ondergronds complex kom je alles te weten over de spectaculaire aanval van 10 en 11 mei 1940. Een Duitse elite-eenheid kreeg tijdens deze aanval het hele fort in minder dan 15 minuten volledig onder controle. De aanval op het fort van Eben-Emael markeert het tragische begin van de Tweede Wereldoorlog voor West-Europa.

Openingsuren

Het fort van Eben-Emael is als groep nagenoeg dagelijks te bezoeken. Ook als individuele bezoeker kan je zonder reservatie het fort bezoeken, maar dan wel op specifieke dagen. Aan de hand van de kalender op de website heb je een mooi overzicht.

 

Wat valt er te beleven?