Menu

Hof ter Welle

Hof Ter Welle
Hof Ter Welle
Hof Ter Welle

Van herenhuis tot weeshuis tot erfgoedhuis

Verscholen achter een statige beukendreef en omsloten door een imposante walgracht ligt het kasteel Hof ter Welle. Deze unieke erfgoedsitebeschermd als landschap en als monument, gaat terug tot de 13e eeuw. Het domein evolueerde van een omwalde herenhoeve in de late middeleeuwen tot een riant renaissancekasteel in de 17e eeuw. 

In 1723 kocht de geestelijke dochter Anna Francisca Piers (1664-1751) het kasteel. Zij wendde haar fortuin aan om Hof ter Welle, omgedoopt tot Geestelijk Hof om te bouwen tot een weeshuis.

De gemeente Beveren kocht de gebouwen in 1980. Na instandhoudingswerken, werd het kasteel tussen 2015 en 2017 gerestaureerd. De gemeente Beveren bundelt in het Erfgoedhuis Hof ter Welle haar erfgoedcollecties: de gemeentelijke kunstcollectie, de museale collectie en de erfgoedbibliotheek. Het Erfgoedhuis bouwt de nauwe samenwerking tussen de diverse lokale erfgoedactoren verder uit. Op die manier komt het rijke verleden van het Land van Beveren tot leven in boeiende verhalen en verrassende activiteiten.

Openingsuren

Geopend op woensdag en zondag tussen 14u en 17u en op afspraak.
Meer info vind je hier.  

Wat valt er te beleven?