Menu

Kasteel van Gaasbeek

Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Gaasbeek

Middeleeuwse droomburcht net buiten Brussel

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland, troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf

Een van de bekendste eigenaars was de Graaf van Egmond. Op het einde van de negentiende eeuw kreeg het huidige gebouw zijn romantische restyling dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine.

Het Kasteel van Gaasbeek ligt middenin een uitgestrekt park (49 hectare) dat reeds in de zeventiende eeuw werd aangelegd. Indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden wisselen elkaar af. Wellicht staan hier zelfs de hoogste beuken van België!

Bovendien creëert het Kasteel van Gaasbeek regelmatig tentoonstellingen in samenwerking met kunstenaars. Deze projecten combineren geschiedenis, erfgoed, kunst, verhalen en theater op een sfeervolle en interactieve manier.

Openingsuren

Kasteel

Het kasteel is gesloten voor restauratiewerken.Het park en de museumtuin blijven wel open.

Museumtuin

Geopend van 1 mei tot en met 31 oktober van 10u tot 18u. Maandag gesloten. Elke zaterdag en zondag om 14u worden er gratis rondleidingen gegeven.

Wat valt er te beleven?