Menu

Kasteel van Horst

Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst

Ridderlijk feestkasteel in het Hageland

Horst? Da’s een écht ridderlijk feestkasteel, verscholen tussen groene Hagelandse heuvels! Het kasteel staat er nog bij zoals de laatste adellijke bewoners het in de 17de eeuw achterlieten. Omwille van de veiligheid is het monument voor onbepaalde tijd gesloten, maar je kan uiteraard komen genieten van het prachtige natuurdomein rondom het kasteel. Ook brasserie het Wagenhuis blijft geopend!

De bossen achter het Kasteel van Horst waren tot het einde van de 18de eeuw in gebruik als viskweekvijvers. Die vijvers werden drooggelegd en evolueerden ondertussen naar mooie oude eikenbossen. Op hun oude dijken werden dreven aangelegd. 

Openingsuren

Tijdelijk gesloten omwille van restauraties. Het toeristisch infopunt, het park en de brasserie zijn wel toegankelijk.

Wat valt er te beleven?

Het Horstgenootschap

Het Kasteel van Horst is tijdelijk gesloten omwille van de restauratie die op til is. Een groep gidsen en vrijwilligers hebben hun krachten gebundeld in het Horstgenootschap, om samen met Herita de site van het kasteel ondertussen levendig te houden.

Met thematische wandelingen, Erfgoeddag en Open Monumentendag, lezingen en workshops heten we iedereen die geïnteresseerd is in het kasteel en zijn omgeving hartelijk welkom op de site en in het Huis van het Horstgenootschap.

Naast toeristische informatie over de streek en het kasteel kan je ook wandel- en fietskaarten en streekproducten verkrijgen in het Huis van het Horstgenootschap. Op zondagnamiddag geeft ook een poortwachter je graag bijkomende informatie.

Openingsuren

  • 5 april tot en met 27 september 2020