Menu

Kasteel van Horst

Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst

Van burcht naar feestkasteel

Horst? Da’s een écht ridderlijk feestkasteel, verscholen tussen groene Hagelandse heuvels! Het kasteel evolueerde van een 15de eeuwse ridderburcht met donjon naar een 17de eeuws feestkasteel of “Hof van Plaisantie”. De Ovidiuszaal met stucwerk van JC Hanssche is uniek.

Momenteel is het kasteel in restauratie en niet te bezichtigen. Wel kan u heerlijk wandelen, fietsen of deelnemen aan de familiezoektocht: Restaureer jij mee?

De bossen achter het Kasteel van Horst waren tot het einde van de 18de eeuw in gebruik als viskweekvijvers. Die vijvers werden drooggelegd en evolueerden ondertussen naar mooie oude eikenbossen. Op hun oude dijken werden dreven aangelegd. 

Wat valt er te beleven?

Wil jij het Kasteel van Horst mee helpen openstellen?

Draag je steentje bij met een gift

Het eeuwenoude Kasteel van Horst is dringend toe aan restauratie. De komende jaren neemt Herita de nodige stappen om het kasteel weer open te stellen voor het publiek. 

Voor een groot deel van de werken ontvangt Herita middelen van de Vlaamse overheid.  Daarnaast investeren we ook volop eigen middelen in het kasteel. Om de volledige financiering rond te krijgen hopen we ook op jouw steun te mogen rekenen.

We zijn nog op zoek naar € 200 000 tegen 31 december 2023. Zorg jij er mee voor dat dit bijzondere middeleeuwse kasteel bewaard blijft voor de toekomst?