Menu

Kasteel van Horst

Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst
Kasteel van Horst

Ridderlijk feestkasteel in het Hageland

Horst? Da’s een écht ridderlijk feestkasteel, verscholen tussen groene Hagelandse heuvels! Het kasteel staat er nog bij zoals de laatste adellijke bewoners het in de 17de eeuw achterlieten. Omwille van de veiligheid is het monument voor onbepaalde tijd gesloten, maar je kan uiteraard komen genieten van het prachtige natuurdomein rondom het kasteel. Ook brasserie het Wagenhuis blijft geopend!

De bossen achter het Kasteel van Horst waren tot het einde van de 18de eeuw in gebruik als viskweekvijvers. Die vijvers werden drooggelegd en evolueerden ondertussen naar mooie oude eikenbossen. Op hun oude dijken werden dreven aangelegd. 

Openingsuren

Tijdelijk gesloten omwille van restauraties. Het park en de brasserie zijn wel toegankelijk.

Wat valt er te beleven?

Het Horstgenootschap

Een groep gidsen en vrijwilligers hebben hun krachten gebundeld in een Horstgenootschap en zullen samen met Herita de site van het kasteel ondertussen dicht bij de mensen houden. Met thematische rondleidingen, workshops, natuurwandelingen, lezingen, proeverijen en meer heten ze iedereen die geïnteresseerd is het kasteel en zijn omgeving welkom.

Het huis van het Horstgenootschap

Het Horstgenootschap staat klaar om informatie over het kasteel en haar omgeving te delen. Tijdens de zomermaanden kan je wekelijks deelnemen aan themawandelingen, waarin het Genootschap je kennis laat maken met alle facetten van het 17de-eeuwse “hof van plaisantie”. Op feestdagen zijn er workshops voor kinderen en natuurwandelingen. Je wordt door de gidsen van het Horstgenootschap ontvangen in historische kledij!

Praktisch

  • En rondleiding of wandeling (1,5 u) kost € 3 per persoon met vrije deelname en start om 15u.
  • Een workshop kost (1,5 u) € 4 per deelnemer
  • Naast de courante toeristische informatie over de streek kan de bezoeker ook wandelkaarten, wandelgidsen, boeken en gadgets verkrijgen.