Menu

Kasteel van Loppem

Kasteel van Loppem

Neogostisch kasteel waar je kan verdwalen in het doolhof

Het kasteel van Loppem, gelegen op 6 km van Brugge, is een prachtvoorbeeld van neogotische "totaalkunst". Van de architectuur, tot het meubilair, de glas-in-loodramen, de kapel, de tegels, de luchters, en de muurschilderingen met onderschriften van Guido Gezelle: alles ademt er pure schoonheid.

Het kasteel is niet meer bewoond. De laatste bewoner van het kasteel was baron Jean Van Caloen.  Toen hij besefte dat de volgende generaties er niet meer wilden wonen, stichtte hij in 1952 de 'Stichting van Caloen' die eigenaar werd van kasteel en park.

In 1985 werd het kasteel als monument beschermd. Het park werd vanaf 1974 voor de symbolische frank, en ondertussen euro, verhuurd aan de gemeente die het onderhoudt en openstelt voor het publiek.

Contact

Openingsuren

De openingsuren variëren per seizoen. Bekijk hier alle openingsuren.

Wat valt er te beleven?

Kijk alvast binnen en ontdek ook de podcast

Sabine woont in de buurt van het Kasteel van Loppem en kent dé leukste verhalen over het knappe monument. Bijvoorbeeld dat het bed waarop koning Albert I tijdens de oorlog moest slapen te klein was voor de grote koning.

Erfgoedmysteries

Marieke De Maré brengt een reeks audioverhalen uit waarin ze  erfgoedmirakels ontrafelt.  Ze houdt ook halt bij het Kasteel van Loppem.  Beluister hier hoe Marieke de geheimen van het kasteel ontrafelt. 

Remote video URL