Menu

Klankenbos

Klankenbos
Klankenbos
Klankenbos

Een mix van stilte en geluid in de Limburgse bossen

Tussen de bomen van Klankenbos zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een unieke ervaring voor mensen van alle leeftijden.

Meer dan 15 fysieke installaties van internationaal bekende klankkunstenaars zoals o.a. Erwin Stache (DE), Tony Di Napoli (FR) en Pierre Berthet (BE) staan verspreid in Provinciaal Domein Dommelhof.

De omvang van de collectie en de permanente toegankelijkheid zijn ongezien in Europa. Al meer dan 15 jaar is Klankenbos een uniek openluchtmuseum waar actieve beleving centraal staat. 

Maak je er graag een daguitstap van? Combineer je bezoek met een hapje en tapje bij restaurant Oud Dommelhof, laat de kinderen uitrazen in de nabijgelegen speeltuin De Scoutsrally, nuttig je lunch bij een van de picknickbanken of maak een mooie wandeltocht in Natuurgebied Het Hageven- De Plateaux.

Openingsuren

Permanent open.

Wat valt er te beleven?