Menu

Kunstencentrum Ten Bogaerde

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Kunstencentrum Ten Bogaerde
Kunstencentrum Ten Bogaerde

Prachtige abdijhoeve in uniek beschermd landschap

Kom genieten van natuur, erfgoed en kunst op deze unieke locatie.  Het kunstencentrum biedt jaarlijks verschillende tentoonstellingen met sleutelwerken uit de hedendaagse beeldende kunst, naast een vaste collectie met retrospectieve over het leven en werk van George Grard (1901-1984). In de Grard-zaal vind je de vaste collectie. Deze unieke verzameling van de stichting Grard toont de levensloop en het oeuvre van de bekende Doornikse kunstenaar. Ook buiten, in de stilte en de rust van de middeleeuwse tuin, staan negen monumentale beelden opgesteld. 

De geschiedenis van de abdijhoeve Ten Bogaerde keert terug tot ca. 1240 wanneer de Duinenabdij het hoogtepunt van haar macht beleeft. Die macht vertaalde zich ook in een groots imperium. De cisterciënzerabdij exploiteerde een 25-tal abdijhoeves met zo'n 10.000 hectaren grond.  Deze uithoven waren deels gelegen in de onmiddellijke omgeving van de abdij (vb. uithoven Hemme (Ramskapelle), Allaertshuizen (Wulpen) en Ten Bogaerde (Koksijde) maar ook deels gelegen in het huidige Zeeuws-Vlaanderen, Frans-Vlaanderen, Zeeland en Kent. Omwille van de ligging was de abdijhoeve Ten Bogaerde één van de belangrijkste uithoven van de cisterciënzerabdij Ten Duinen. 

Openingsuren

Kunstencentrum Ten Bogaerde is enkel te bezoeken in de periode dat er expo's lopen. Op weekdagen kan je de expo bezoeken van van 10u-18u en in het weekend en op feestdagen van 14u-17.

Kijk hier voor meer informatie. 

Wat valt er te beleven?