Menu

Landcommanderij Alden Biesen

Alden Biesen
Alden Biesen

Bewonder een van de grootste kasteeldomeinen van Europa

Een wondermooi historisch monument, een echte trekpleister, het decor voor evenementen en tentoonstellingen: Alden Biesen is het allemaal!

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de dertiende eeuw. Dappere ridders richtten toen de Duitse Orde op. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur: een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen.

Kom naar het kasteel en bezoek de historische gebouwen, dwaal door de tuinen of ontdek de tentoonstelling in de waterburcht. 

Openingsuren

1 april - 30 september
9u tot 17u op weekdagen - 10u tot 17u in het weekend.

1 oktober - 31 maart
10u tot 17u op weekdagen - 
10u tot 16u in het weekend.

Wat valt er te beleven?

expositiestuk Alden Biesen: 1000 Jaar Graafschap Loon

Ruil je bon om en bezoek gratis de expo 1000 Jaar Graafschap Loon

De Landcommanderij Alden Biesen organiseert een prestigieuze historische tentoonstelling die start op 26 oktober 2018 en meer dan vier maanden loopt. De nadruk ligt op het internationale karakter dat het graafschap Loon een millennium geleden al uistraalde: van de Euregio tot in Noord-​Frankrijk en Beieren toe. Met de expo wil Alden Biesen dat kleine, onbekende Limburg op de historische kaart van België én Europa plaatsen. Schilderijen, miniaturen, zegels, munten, beeldhouwwerken en archivalia uit binnen-​ en buitenland worden geëxposeerd. Een uitzonderlijke tijdreis op zoek naar de wortels van Limburg.

Met jouw Open Monumentenkaart kan je de expo 1000 Jaar Graafschap Loon gratis bezoeken door je bon hier om te ruilen. Je kan hier ook punten sparen en omruilen voor mooie voordelen. Houd je Open Monumentenkaart dus zeker bij de hand wanneer je de volgende keer bij Alden Biesen bent!