Menu

MOU Museum Oudenaarde en Vlaamse Ardennen

MOU Museum Oudenaarde en Vlaamse Ardennen
MOU Museum Oudenaarde en Vlaamse Ardennen
MOU

De Vlaamse Ardennen in het stadhuis van Oudenaarde

Het MOU vertelt het 1000-jarig verhaal van de stad Oudenaarde. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd. Je kan er ook originele Oudenaardse wandtapijten en één van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen bewonderen. 

Het MOU bevindt zich in een van de mooiste stadhuizen van België. Het neemt er het oudste deel in, de 14-eeuwse Lakenhalle, symbool van het roemrijke textielverleden van Oudenaarde.

Het gebouw kent een rijke geschiedenis. Alleen al in de 16de eeuw kwamen keizer Karel, Margaretha van Parma en Alexander Farnese er over de vloer.  Het museum heeft meer dan 37 originele wandtapijten in bezit en stelt hiervan 17 meesterwerken uit de 16de en de 17de eeuw tentoon. Een aantal pas gerestaureerde en nieuwe aanwinsten worden voor het eerst tentoongesteld, zo onder meer een wandtapijt Uit de geschiedenis van Troje :“Hector maakt zich klaar voor zijn gevecht met Achilles”, ca. 1600-1620 en een wandtapijt dat een veldslag afbeeldt en deel uitmaakt van de prestigieuze reeks “de geschiedenis van Alexander (1580 – 1590)”. Beide werden in New York aangekocht.

Openingsuren

Zomerseizoen

  • Dinsdag tot vrijdag van 9.30u tot 17.30u
  • Weekend- en feestdagen van 10u tot 17.30u

Winterseizoen

  • Dinsdag tot vrijdag van 9.30u tot 17u
  • Weekend van 14u tot 17u

Wat valt er te beleven?