Menu

Museum Hof van Busleyden

Hof van Busleyden
Hof van Busleyden
Hof van Busleyden

In de voetsporen van Keizer Karel en Margareta Van Oostenrijk

Treed binnen in dit groots en prachtig gerenoveerde stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Wissel ideeën uit en sta stil bij een wereld in verandering, net als toen. 

Bruisend stadsmuseum

Het Bourgondische stadspaleis, Hof van Busleyden, is door Musea & Erfgoed Mechelen tot een hedendaags stadsmuseum omgetoverd. Het nieuwe museum is een ontmoetingsplek voor Mechelaars en toeristen, erfgoed- en andere culturele spelers, onderzoekers, kunstenaars en verenigingen.  In dit museum blik je terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijken je vooruit naar de toekomst. 

Openingsuren

Vanaf maart 2022 tot najaar 2023 staat het stadspaleis in de steigers. De permanente expo is niet toegankelijk voor bezoekers.

 Tijdelijke expo's zijn in het museum wel nog toegankelijk. Raadpleeg hiervoor de website.

 

Hof van Busleyden

Museum in de steigers

Enkel open voor tijdelijke expo's

Vanaf maart 2022 tot najaar 2023 staat het stadspaleis in de steigers.  De permanente expo is daardoor niet toegankelijk voor bezoekers. Het museum blijft wel open voor grote tijdelijke tentoonstellingen.  De eerste van die grote tijdelijke tentoonstellingen is Gap in the Clouds van Ricardo Brey die opent op 20/05/2022. Meer info: https://www.hofvanbusleyden.be/ricardo-brey-gap-in-the-clouds