Menu

Museum Torhouts Aardewerk

Museum Torhouts Aardewerk
Museum Torhouts Aardewerk
Museum Torhouts Aardewerk

Versierd aardewerk sinds de achttiende eeuw in Kasteel Ravenhof

Het Museum Torhouts Aardewerk, gevestigd in Kasteel Ravenhof, herbergt een indrukwekkende verzameling meerkleurig versierd kunstaardewerk.

In Torhout zijn er sinds de 18de eeuw kunstpottenbakkers aan het werk. Zij legden er de basis voor een sieraardewerkproductie die later zowat in heel Vlaanderen werd overgenomen en gekopieerd.

Aanvankelijk bestond de versiering voornamelijk uit oplegwerk. Deze volkskunst evolueerde en bereikte haar hoogtepunt in de art-nouveauperiode.

Het Torhouts en het Vlaams aardewerk verwierf daarmee een eigen Vlaamse identiteit en erkenning en verspreidde zich niet alleen over het continent, maar helemaal tot in Groot-Brittanië en zelfs Noord-Amerika. 

Openingsuren

De openingsuren variëren per seizoen. Check hier de meest actuele. 

Robin Vermeersch

Zomertentoonstelling Robin Vermeersch

VisitTorhout verwelkomt Robin Vermeersch voor een zomertentoonstelling in het Kasteel Ravenhof! De tentoonstelling opent op zaterdag 11 juli 2020 en loopt tot zondag 27 september 2020.

Openingsuren:

• juli en augustus: van woensdag tot en met zondag van 13u30 - 17u30
• september: elke woensdag en zondag van 13u30 - 17u30

Wens je een bezoek te brengen aan de tentoonstelling? Bestel dan zeker jouw gratis tickets online. Kies de datum en het tijdslot waarop je wenst te bezoeken en bestellen maar!

Meer info