Menu

Museumapotheek Oud-Rekem

Museumapotheek Oud-Rekem
Museumapotheek Oud-Rekem
Museumapotheek Oud-Rekem

Originele negentiende-eeuwse apotheek met dokterskabinet

Op de Groenplaats in Oud-Rekem, het Mooiste dorp van Vlaanderen, bevindt zich een sfeervol pand uit 1820.  Een gedeelte van het gebouw is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet.

Rekken vol potten met authentieke producten uit de negentiende eeuw vormen een originele verzameling in een prachtig kader. Daarnaast vind je uit de werkkamer van de dokter bijvoorbeeld nog een originele bevallingsstoel, bevallingstangen en zelfs lijkschouwersmateriaal. Verder kan je er ook nog een verzameling glazen en stenen potten, weegschalen, maat- en mengbekers, een tandartsstoel, een toonbank met lessenaar en diverse medische boeken bekijken.

Dit is allemaal in de originele staat bewaard door de familie Humblé, die vanaf de 19de eeuw de drogisterij annex apotheek herbergde. Vanaf 1891 kwam de dokterspraktijk van Dr. Gerard Humblé er nog bij. Zijn zoon, dokter Fans Humblé, zette de praktijk verder tot in 1970. In 1985 werd de inhoud van de medische praktijk door de weduwe Humblé overgedragen aan vzw Renovatie Rekem.

Openingsuren

Reserveer een groepsrondleiding met minimaal 10 deelnemers op de website van Toerisme Lanaken.

In de maanden juni, juli en augustus bezoek je de Museumapotheek iedere zondag tussen 13u en 17u gratis.

Wat valt er te beleven